Pyszny łosoś!
Jeśli mają Państwo ochotę na coś wyjątkowego - to jest to - łosoś na soczewicy, z dodatkiem sosu miodowo - musztardowego.
Zaledwie kilka składników! Rewelacyjne połączenie!
Kawałki łososia piekę w piekarniku w temperaturze 190 st. przez około 30 minut.
W małej ilości wody gotuję soczewicę, z dodatkiem pokrojonej w półkrążki cebuli, lekko solę - jak zwykle solą himalajską. W miarę potrzeby podlewam wodą - długość gotowania jest zależna od soczewicy, ważne jest, żeby jej nie rozgotować. W trakcie gotowania dodaję garść szpinaku.
Sos - dwie duże łyżki stołowe musztardy mieszam z łyżeczką miodu, podaję jako osobny dip.
Podaję jak widać.
G o r ą c o polecam :)
Wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych - świeże produkty do kupienia w stacjonarnych sklepach ekologicznych, a soczewicę kupicie Państwo taniej w sklepie internetowym bee.pl :