Pyszny łosoś!

Jeśli mają Państwo ochotę na coś wyjątkowego - to jest to - łosoś na soczewicy, z dodatkiem sosu miodowo - musztardowego. 

Zaledwie kilka składników! Rewelacyjne połączenie!

Kawałki łososia piekę w piekarniku w temperaturze 190 st. przez około 30 minut.

W małej ilości wody gotuję soczewicę, z dodatkiem pokrojonej w półkrążki cebuli, lekko solę - jak zwykle solą himalajską. W miarę potrzeby podlewam wodą - długość gotowania jest zależna od soczewicy, ważne jest, żeby jej nie rozgotować. W trakcie gotowania dodaję garść szpinaku.

Sos - dwie duże łyżki stołowe musztardy mieszam z łyżeczką miodu, podaję jako osobny dip.

Podaję jak widać.

G o r ą c o  polecam :)

Wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych - świeże produkty do kupienia w stacjonarnych sklepach ekologicznych, a soczewicę kupicie Państwo taniej w sklepie internetowym bee.pl :











Popular posts from this blog

biorezonans? daj pan spokój...

Kilka śniadaniowych propozycji przy chorobach autoimmunologicznych

tylko nie mów tacie..