Dla miłośników ryżu

Nigdy nie gotowałam specjalnie smacznie, tym bardziej teraz to się nie zmienia, kiedy gotuję szczególnie zdrowo :) to jednak warto spróbować. 


Przepis na risotto z pieczarkami*:

Pieczarki (według uznania, od polowy do całego 250 gramowego opakowania), 

Jeden średni ziemniak (starty na dużych oczkach), 

Brązowy ryż (1/2 szklanki), 

Bulion warzywny (0,7 l.) 

Sól i tymianek 


Pieczarki kroję w plasterki, wrzucam do małej ilości gotującej się wody. Czekam aż się chwilę podduszą, dodaję do nich ryż (wcześniej przepłukany) i starte ziemniaki. Odtąd, co chwilę podlewam wszystko rosołem I często mieszam. Na koniec doprawiam wszystko solą himalajską I tymiankiem. 

Gorąco polecam! 


* wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych








Popular posts from this blog

biorezonans? daj pan spokój...

Kilka śniadaniowych propozycji przy chorobach autoimmunologicznych

tylko nie mów tacie..