Często mnie Państwo pytacie co ciekawego i łatwego jednocześnie, można jeść na śniadania w diecie, którą Państwu proponuję. Dzisiaj przygotowałam kilka takich propozycji* - są łatwe, są ciekawe i są też niestety czasochłonne ale myślę, że warte uwagi. Zapraszam :) Pasty na pieczywo - ja podaję z waflami ryżowymi (mimo wielu prób, do tej pory nie umiem robić zakwasu a pieczywo na drożdżach jakoś mnie nie przekonuje. Jeśli mieliby Państwo jednak ochotę na prawdziwe pieczywo, polecam tylko bezglutenowe, i oczywiście wyłącznie ekologiczne). * Wszystkie składniki, w tym przyprawy pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Do kupienia w ekologicznych sklepach stacjonarnych a część w sklepie internetowym bee.pl (tu warto kupić fasolę, ogórki, jajka czy przyprawy). Pasta kanapkowa nr 1 Dowolne, drobno posiekane, gotowane mięso (moim liderem są królik albo mięso z indyka), posiekane liście szpinaku i musztarda. Pasta kanapkowa nr 2 Słoiczek gotowanej białej fasoli, drobno posiekana natk