Pyszne brownie
Ten placek to nasze mocne MUST DO na weekend 馃槂
Nie zawiera glutenu, nabia艂u, cukier zast臋puj臋 miodem, a wszystkie sk艂adniki s膮 ekologiczne. Chyba mog臋 powiedzie膰, 偶e ciasto jest zdrowe...
... i bardzo dobre jak nie wyjdzie za suche 馃槂
***
1,5 dojrza艂ego banana
s艂oik ciecierzycy w zalewie
3 du偶e 艂y偶ki miodu
3/4 szklanki m膮ki kasztanowej
1/4 szklanki m膮ki migda艂owej
1/4 szklanki mielonego kakao
Banany i odcedzon膮 ciecierzyc臋 blenduj臋 na g艂adk膮 mas臋.
Wod臋 od ciecierzycy ze szczypt膮 soli ubijam na sztywn膮 pian臋. Dodaj臋 do reszty.
Suche sk艂adniki 艂膮cz臋 osobno i porcjami dodaj臋 do ciasta, miksuj膮c.
Na koniec s艂odz臋 miodem, 3-4 艂y偶ki.
Wylewam ciasto na wy艂o偶on膮 papierem tortownic臋 (tylko sp贸d bo za wysokie nie ro艣nie), 艣rednica 21 cm.
Piek臋 to oko艂o 40-45 minut, w 180 st.C
Polecam!